ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

СБУ затримала депортовану з Росії журналістку, що підтримувала "ДНР" та "ЛНР"

17.01.2019, 10:13
Фото - ssu.gov.ua

Служба безпеки України повідомляє про затримання антиукраїнської пропагандистки, яку видворили з території РФ. Про це повідомляється на сайті СБУ.

“Починаючи з 2014 року, агітаторка розповсюджувала в Інтернеті матеріали антиукраїнського характеру, пропагувала протистояння між українцями через політичні переконання, публічно закликала до порушення територіальної цілісності України”, - йдеться в повідомленні.

За інформацією СБУ, у серпні 2015 року, виїхавши на тимчасово окуповані території, а згодом і до РФ, вона в засобах масової інформації постійно закликала до зміни меж території або державного устрою України.

14 грудня 2018 року її було оголошено в розшук, а 15 грудня 2018 року Галицький районний суд Львова дав дозвіл на її затримання з метою її приводу для розгляду клопотання про застосування запобіжного заходу – тримання під вартою.

Слідство в кримінальному провадженні за ч. 2 ст. 110 ("Посягання на територіальну цілісність і недоторканність України") Кримінального кодексу ведеться слідчим відділом УСБУ у Львівській області. Слідчі дії тривають.

Як повідомляв ІМІ, 16 січня Росія депортувала українську журналістку Олену Бойко, яка виступала на російському телебаченні з критикою української влади і на підтримку угруповань “ДНР” і “ЛНР”.

Liked the article?
Help us be even more cool!