ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

СБУ затримала агітатора, який у соцмережах закликав створити "Одеську народну республіку"

03.12.2019, 11:19
Фото – СБУ
Фото – СБУ

Служба безпеки України повідомляє про затримання в Одесі антиукраїнського інтернет-агітатора, який агітував за створення так званої “Одеської народної республіки” та пропагував федералізацію південно-східних регіонів України.

Про це повідомляється на сторінці СБУ у фейсбуку.

“Чоловік розміщував у соцмережах антиукраїнські гасла, провокував дестабілізацію суспільно-політичної ситуації в регіоні. Він закликав до зміни меж території України, інспірував міжнаціональні конфлікти”, – йдеться в повідомленні.

Також спецслужба встановила, що чоловік їздив за вказівками до тимчасово анексованого Криму, де контактував з особами, які “обґрунтовано підозрюються в проведенні розвідувальної діяльності проти України”.

За місцем проживання агітатора правоохоронці виявили комп’ютерну техніку та інші речові докази, які підтверджують його протиправну діяльність, зазначає СБУ.

Чоловікові повідомлено про підозру в скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 110 Кримінального кодексу України – "Посягання на територіальну цілісність і недоторканність України". Приморський районний суд Одеси обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком 60 діб.

Liked the article?
Help us be even more cool!