ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

СБУ затримала агента ФСБ: передавав ворогові інформацію про Сили оборони на Донеччині

24.05.2023, 10:27
Фото – СБУ
Фото – СБУ

Контррозвідка Служби безпеки України викрила учасника розгалуженої агентурної мережі ФСБ у Донецькій області. Чоловік збирав розвіддані про дислокацію та переміщення Сил оборони в районах Бахмута, Авдіївки і Торецька, повідомила пресслужба відомства.

Там зазначили, що затриманому 32 роки, він житель Торецька та входить до близького оточення одного з керівників незаконного збройного формування "МДБ ДНР" в окупованій Горлівці. Трьох його спільників правоохоронці  затримали в грудні 2022 року.

За даними слідства, чоловік об’їжджав прилеглу територію фронтових міст та приховано фотографував позиції українських бійців, а також позначав їхні координати на електронних мапах. Отримані відомості він передавав своєму "куратору" в Горлівці.

"Отриману інформацію загарбники планували використати для проведення ракетно-артилерійських обстрілів по позиціях підрозділів Сил оборони. Втім, контррозвідники Служби безпеки своєчасно викрили ворожого поплічника, задокументували його злочинну діяльність і затримали", – наголосили в СБУ.

Під час затримання чоловік був у схованці, яку він заздалегідь облаштував на території власного помешкання, щоб переховуватися від правоохоронців. правоохоронці знайшли в нього прихований у стіні мобільний телефон із доказами законспірованого листування з ворогом.

Наразі слідчі СБУ повідомили йому про підозру в державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану, суд відправив чоловіка під варту.

Як повідомляв ІМІ, Служба безпеки України під час контрдиверсійних заходів викрила інформаторку окупантів у прифронтових районах Донеччини. Жінка збирала розвіддані про місця базування та переміщення Сил оборони на Бахмутському напрямку.

Liked the article?
Help us be even more cool!