ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

СБУ запропонувала охорону Сергацковій

06.06.2018, 10:15

Засновниця проекту Zaborona.com, член громадської організації “Громадське телебачення” журналістка Катерина Сергацкова проходить як свідок у “справі Бабченка”. Про це журналістка повідомила в ефірі програми “Нині вже” на Громадському.

За словами Сергацкової, їй надали документ, у якому йшлося, що вона свідок у справі, яка стосується Бабченка. Водночас правоохоронці не змогли пояснити, чому вона свідок та як узагалі стосується цієї справи.

“Питання стосувалися моєї професійної діяльності. Була доволі коротка розмова, насправді – ні про що. Охорону пропонували, але поки нема якихось доказів про загрозу, то не зрозуміло, чи треба брати охорону, чи треба відмовлятись”, – розповіла про допит журналістка.

Також Сергацкова розповіла, що їй “не показували список, я бачила його тільки на “Страна.ua” без посилання на джерела”.

Нагадаємо, 5 червня видання “Страна.ua” з посиланням на власні джерела опублікувало список із 47 журналістів, громадських активістів та культурних діячів, на яких нібито готувався замах у межах “справи Бабченка”.

Як повідомляв ІМІ, 4 червня Катерина Сергацкова повідомила, що її викликали до СБУ як свідка в “справі  Бабченка”.

2 червня Катерина Сергацкова повідомила, що після інсценування замаху на Бабченка їй телефонували з СБУ й просили прийти на зустріч із керівництвом Служби. Журналістка зазначила, що тоді на зустріч із СБУ не прийшла.

1 червня генеральний прокурор Луценко заявив, що завдяки інсценуванню вбивства російського журналіста Аркадія Бабченка силовикам вдалося отримати список із 47 потенційних жертв.

1 червня у Києві групу журналістів викликали до Служби безпеки України на зустріч, пов’язану зі справою Аркадія Бабченка. Учасники зустрічі підписали документ про нерозголошення, і всім їм запропонували охорону.

Зокрема, як стало відомо, на зустрічі були журналісти Матвій Ганапольский, Євген Кисельов, Юлія Мостова, Павло Казарін, Юрій Макаров, Осман Пашаєв, Айдер Муждабаєв, Соня Кошкіна, Тетяна Даниленко, Сергій Іванов та Віталій Портніков. Про це стало відомо з ефіру Прямого каналу, власних джерел “Детектора медіа” та повідомлень у соцмережах та на інформаційних сайтах.

Liked the article?
Help us be even more cool!