ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

СБУ закликала журналістів не поширювати "вкид" про намір ІДІЛ влаштувати теракти у Києві

23.05.2018, 15:46
Фото - prosport.tsn.ua

Служба безпеки України закликає засоби масової інформації не поширювати інформацію про нібито заплановані терористичною організацією “Ісламська держава” теракти у Києві під час проведення Ліги чемпіонів УЄФА. З таким проханням до журналістів звернулася речниця СБУ Олена Гітлянська.

За її словами, в одній із соцмереж з’явилися повідомлення від імені ІДІЛ про нібито заплановані на 26 травня у Києві тератаки під час проведення фінального матчу Ліги чемпіонів УЄФА.

“Наші експерти, дослідивши ці повідомлення, встановили, що вони розміщувались з акаунтів, які не мають відношення до самого ІГІЛ. Тому ми вважаємо, що інформаційний “вкид” був зроблений з єдиною метою – залякати та посіяти паніку серед мешканців та гостей столиці України”, – написала у себе на Фейсбук Гітлянська.

Вона закликала журналістів не поширювати повідомлення від іноземних таблоїдів, “які було вигадано “за поребріком”.

Як повідомляє Громадське, 22 травня низка західних таблоїдів повідомила про те, що угруповання “Ісламська держава” погрожує вболівальникам “Реала” і “Ліверпуля” влаштувати теракти у Києві під час фіналу Ліги чемпіонів.

Фінал Ліги чемпіонів відбудеться в Києві 26 травня о 21:45 на НСК “Олімпійський”. Як повідомлялося, Київ очікує на приїзд 100 тисяч вболівальників  на фінал Ліги чемпіонів.

Liked the article?
Help us be even more cool!