ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

СБУ заблокувала російську кібератаку на урядові ресурси України

16.03.2021, 11:51
Фото – tempting.pro
Фото – tempting.pro

Служба безпеки України повідомляє про блокування масштабної кібератаки підконтрольного ФСБ РФ хакерського угруповання “Armageddon” на державні інформаційні ресурси.

Про це повідомляється на сайті СБУ.

“Через дії хакерів куратори з країни-агресора могли отримати доступ до секретних даних вищих органів державної влади України”, – йдеться в повідомленні.

Про виявлені кіберзагрози СБУ поінформувала органи державної влади через платформу “MISP-UA”. На цій платформі Ситуаційний центр кібербезпеки СБУ розмістив: відповідні індикатори кіберзагроз; рекомендації щодо заходів із виявлення і попередження фактів несанкціонованого втручання та інструменти для пошуку шкідливого програмного забезпечення.

Повідомляється, що СБУ провела широкомасштабні заходи для локалізації кібератаки спецслужб РФ спільно з Національним координаційним центром кібербезпеки при РНБО та у взаємодії з центральними органами виконавчої влади.

Правоохоронці здійснюють розслідування кіберінцидентів для встановлення всіх причетних осіб і притягнення їх до кримінальної відповідальності.

Liked the article?
Help us be even more cool!