ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

СБУ заблокувала нову мережу проросійських інтернет-агентів

12.07.2021, 16:01

Служба безпеки України повідомляє про блокування діяльності міжрегіональної мережі інтернет-агентів, які за вказівкою кураторів з РФ закликали до зміни меж державного кордону та ведення агресивної війни.

Про це повідомляється на сайті СБУ.

Під час слідчих дій правоохоронці виявили у фігурантів комп’ютерну техніку, засоби зв’язку та проєкти інформаційних повідомлень, “які слугують доказами протиправної діяльності”.

Встановлено, що для анонімізації спілкування з кураторами учасники мережі використовували картки іноземного оператора стільникового зв’язку.

За даними СБУ, мережа діяла в Києві, Маріуполі, Дніпрі та на Кіровоградщині.

Зокрема, у Києві кіберугруповання поширювало заклики до порушення територіальної цілісності України та ведення агресивної війни. Також поширювало дезінформацію на основі публікацій так званих “блогерів” російських інтернет-ресурсів.

У Маріуполі учасниця мережі розміщувала в інтернеті матеріали щодо зміни меж державного кордону. Інструкції для проведення інформаційних атак вона отримувала від “координаторів” з ОРДЛО.

У Дніпрі інтернет-агітатор публічно закликав до порушення територіальної цілісності нашої держави та підтримки незаконних збройних формувань. Свої публікації він розміщував на власній сторінці в одній із соцмереж. На Кіровоградщині агітатор через соцмережі закликав до насильницької зміни конституційного ладу та захоплення державної влади в Україні.

Liked the article?
Help us be even more cool!