ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

СБУ заблокувала антиукраїнську мережу, яка створювала псевдоОТГ

04.03.2021, 12:18
Фото – СБУ
Фото – СБУ

Служба безпеки України припинила діяльність розгалуженої антиукраїнської мережі, організатори якої створювали незаконні органи місцевої влади на Кіровоградщині.

Про це повідомляється на сайті СБУ.

За даними слідства, група осіб намагалася сформувати в регіоні “альтернативні” органи місцевого самоврядування, що дублювали назви чинних ОТГ. Для легалізації незаконної структури організатори розробляли фіктивні реєстраційні документи, статути, печатки та посвідчення.

В одній із соцмереж організатори створили сторінку, через яку закликали місцевих мешканців приєднуватися до псевдодержавних утворень. Зокрема, співробітники спецслужби задокументували, що від імені таких псевдоОТГ надсилалися листи до підприємств та установ з вимогою передати майно на баланс.

За задумом кураторів, такі дії мали призвести до дестабілізації суспільно-політичної ситуації в регіоні.

Під час обшуків правоохоронці вилучили мобільні пристрої та комп’ютерну техніку; документацію новостворених псевдоорганів місцевої влади; друковану продукцію, яка підтверджує протиправну діяльність.

У межах відкритого кримінального провадження за ст. 353 (“Самовільне присвоєння владних повноважень або звання службової особи”) Кримінального кодексу України тривають невідкладні слідчі дії.

Liked the article?
Help us be even more cool!