ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

СБУ за рішенням суду надала журналістам "Наших грошей. Львів" декларації

10.01.2018, 15:30

На виконання ухвали Львівського апеляційного адміністративного суду управління Служби безпеки України в Івано-Франківській області відправило 5 січня в редакцію “Наших грошей. Львів” копії декларацій свого керівництва. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила журналістка “Наших грошей” Юрія Костюк, повідомляє “Детектор медіа”.

Зокрема, надані декларації начальника управління Дідуха П.О, першого заступника начальника управління Цідила С.К., заступника начальника управління Грошка Б.Б. і заступника начальника управління – начальника відділу по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Салюка О.П.

Як повідомляв ІМІ, у квітні 2017 року журналісти сайту “Наші гроші. Львів” подали до суду на Управління СБУ в Івано-Франківській області з приводу ненадання публічної інформації. Журналісти просили надати копії декларацій про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру за 2014 та 2015 роки начальника УСБУ в Івано-Франківській області Дідуха Петра Олексійовича, а також його заступників.

Підставою для відмови СБУ вказала, що інформація про особу не може бути поширена без її згоди, а інформація про особовий склад СБУ, який займається оперативно-розшуковою, розвідувальною або контррозвідувальною діяльністю, відноситься до державної таємниці.

18 травня 2017 року Львівський окружний адміністративний суд задовольнив позов журналістки сайту “Наші гроші. Львів” Юлії Костюк до СБУ у справі про відмову в наданні декларацій про доходи керівництва Управління СБУ в Івано-Франківській області. Суд визнав дії СБУ протиправними і зобов’язав надати копії запитуваних документів.

6 грудня 2017 року Львівський апеляційний адміністративний суд відмовив у задоволенні апеляційної скарги СБУ на постанову суду першої інстанції, який визнав дії спецслужби щодо ненадання копій декларацій про доходи протиправними.

Liked the article?
Help us be even more cool!