ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

СБУ з початку року викрила понад 30 інтернет-агентів та кіберугруповань спецслужб РФ

11.11.2021, 17:13
Фото – СБУ
Фото – СБУ

Служба безпеки України повідомила, що з початку року викрила понад 30 інтернет-агентів та кіберугруповань спецслужб РФ, 23 з них засуджено за злочини проти держбезпеки України. Вони закликали через соцмережі до захоплення влади та порушення територіальної цілісності України.

Про це повідомляється на сайті СБУ.

За даними СБУ, під час спецоперацій нейтралізовано 12 ботоферм, організованих представниками спецслужб РФ. Їхня пропагандистська потужність становила понад 60 тисяч акаунтів.

“За завданням своїх “кураторів” ворожа агентура проводила спеціальні інформаційні операції для розхитування суспільно-політичної обстановки в Україні”, – йдеться в повідомленні.

За матеріалами СБУ Рада національної безпеки і оборони запровадила санкції щодо 187 фізичних і юридичних осіб, які створювали загрози інформаційній та кібербезпеці нашої держави.

Нейтралізовано підривну діяльність представників понад 30 комерційних структур, створених спецслужбами РФ для фінансування центрів інформаційних диверсій проти України. Серед них – три російські платіжні системи та афілійовані з ними компанії.

Крім того, СБУ встановила хакерів всесвітньо відомого угруповання Armagedon. Ними виявилися представники ФСБ РФ. Зловмисники вчинили понад 5 тисяч кібератак на державні органи та об’єкти критичної інфраструктури України.

У лютому цього року СБУ знешкодила масштабну агентурну мережу Головного управління Генерального Штабу Збройних Сил РФ. За завданням своїх “кураторів” вони розповсюджували через телеграм-канали публікації, спрямовані на поширення панічних настроїв та штучне створення соціальної напруги в різних регіонах України.

Liked the article?
Help us be even more cool!