ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

СБУ: З 2022 року затримано понад 50 агентів РФ, які видавали себе за громадських активістів

Від початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну співробітники Служби безпеки України та Національної поліції затримали понад 50 агентів російських спецслужб, які намагалися розхитати суспільно-політичну ситуацію в Україні, видаючи себе за громадських активістів.

Про це повідомила пресслужба СБУ.

За даними спецслужби, в Україні агенти створили десятки неформальних обʼєднань та рухів і позиціювали себе як прибічників “народовладдя” та публічно закликали до насильницького захоплення державної влади в Україні, щоб підтримати збройну агресію РФ.

Понад 30 з них повідомлено про підозру в злочинах проти національної безпеки, зазначили в СБУ. 

14 фігурантів отримали реальні терміни ув’язнення і вже відбувають покарання.

Так, на Дніпропетровщині співробітники СБУ припинили підривну діяльність керівника прокремлівського осередку та восьми його спільників. Під час підпільних “з’їздів” учасники “громадської організації” закликали до держперевороту в Києві та дискредитували Сили оборони.

У Запоріжжі правоохоронці викрили п’ятьох блогерів фейкового “народовладдя”. На замовлення окупантів вони поширювали дезінформацію про діяльність співробітників ТЦК, зазначає спецслужба. Через власні телеграм- та ютуб-канали вони поширювали неправдиву інформацію щодо українських військовослужбовців.

У Хмельницькому засудили двох поплічників росіян, які організовували відеоконференції з російськими пропагандистами та ідеологами рашизму.

“Під час таких онлайн-мостів фігуранти закликали до захоплення влади в Києві з подальшим “приєднанням” України до складу РФ”, – зазначили в СБУ.

На Львівщині правоохоронці викрили двох прихильників кремлівського режиму, які публічно вихваляли диктатора Володимира Путіна та окупаційні угруповання РФ.

Як повідомляв ІМІ, СБУ передала до суду обвинувальний акт щодо генеральної директорки окупаційної телерадіокомпанії “ГТРК ЛНР” Олени Прасолової. Їй інкримінують колабораціонізм (ч. 6 ст. 111-1 КК України).

Liked the article?
Help us be even more cool!