ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

СБУ викрила завербованого ФСБ Росії пропагандиста "русcкого мира"

01.10.2019, 16:48
Фото – СБУ
Фото – СБУ

Служба безпеки України повідомляє про викриття на Дніпропетровщині завербованого ФСБ РФ українського громадянина, який в інтернеті розміщував антиукраїнські матеріали із закликами до порушення територіальної цілісності України. Про це повідомляється на сайті СБУ.

“Оперативники спецслужби встановили, що український громадянин, представник громадської організації “Дніпропетровське земляцтво Росії”, готував та розміщував у мережі Інтернет пропагандистські матеріали антиукраїнського змісту на підтримку самопроголошених “Л/ДНР”, ідей так званої “Новоросії”. Він також поширював заклики до створення фейкової “Дніпропетровської народної республіки”, – йдеться в повідомленні. 

Як зазначає спецслужба з посиланням на слова агітатора, його завербувала ФСБ РФ на матеріальній основі під час перебування на території країни-агресора, в Москві. Російські спецслужби “вийшли” на чоловіка через його знайомих, які проживають в РФ. За щомісячну грошову винагороду він погодився виконувати завдання, спрямовані на зміну меж території України, а також зі збору розвідувальної інформації про соціально-політичну ситуацію в регіоні.

Як зазначає СБУ, під час однієї з поїздок до РФ для звіту про виконання завдань мешканець Дніпропетровщини отримав від російської спецслужби нагороду – медаль до 100-річчя “ВЧК-КГБ-ФСБ”. 

У процесі обшуків слідчі СБУ вилучили у зловмисника комп’ютерну техніку та мобільні термінали, які використовувалися для проведення підривної діяльності проти України. 

Громадянину України оголошено про підозру в скоєнні злочину, передбаченого ст. 110 ККУ ("Посягання на територіальну цілісність і недоторканність України"), що карається позбавленням волі терміном до п'яти років. Триває досудове слідство.

Liked the article?
Help us be even more cool!