ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

СБУ викрила в трьох регіонах інтернет-агентів, яких координували з Росії

11.08.2021, 12:00
Фото - СБУ
Фото - СБУ

Служба безпеки України повідомляє про викриття у трьох областях країни мережі інтернет-агентів, які за завданням представників спецслужб РФ закликали до ведення агресивної війни та зміни меж державного кордону України. 

Про це повідомляється на сайті СБУ.

Як зазначає СБУ, для проведення інформаційно-підривної діяльності вони використовували інформацію з пропагандистських інтернет-видань РФ і сайтів незаконних збройних формувань так званих “Л/ДНР”.

У ході слідчих дій за місцями перебування зловмисників у різних регіонах України правоохоронці виявили комп’ютерну техніку та засоби зв’язку із доказами протиправної діяльності.

Зокрема, у Чернігові до трьох років позбавлення волі засуджено агітатора, який через інтернет закликав до зміни меж держкордону України. Для поширення провокаційних матеріалів він створював і адміністрував у соцмережах спеціалізовані групи.

Суд визнав чоловіка винним за ч. 1 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) Кримінального кодексу України. Вирок набув законної сили.

У Маріуполі заблоковано діяльність трьох учасників мережі ворожих інтернет-агентів,  які популяризували бойовиків незаконних збройних формувань і агітували за зміну меж державного кордону. Свої “публікації” вони розміщували у заборонених в Україні соцмережах.

Слідчі органів безпеки повідомили зловмисникам про підозру за ч. 1 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) та ч. 1 ст. 436 (пропаганда війни) Кримінального кодексу України.

На Запоріжжі викрито мешканця Бердянська, який розміщував на персональних сторінках однієї з соцмереж інформацію із закликами до повалення конституційного ладу.

За викритими фактами тривають невідкладні слідчо-оперативні дії для притягнення до відповідальності осіб, причетних до інформаційно-підривної діяльності проти державної безпеки України.

Liked the article?
Help us be even more cool!