ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

СБУ викрила в п'яти регіонах мережу координованих з РФ інтернет-агітаторів

30.07.2021, 11:31
Фото – dyvys.info
Фото – dyvys.info

Служба безпеки України викрила розгалужену мережу координованих з РФ інтернет-агітаторів, які поширювали в соцмережах заклики до зміни меж держкордону та захоплення влади в Україні.

Про це повідомляється на сайті СБУ.

Агітаторів було виявлено в п’яти областях України. Під час обшуків за місцями проживання агітаторів правоохоронці виявили комп’ютерну техніку та засоби зв’язку “з доказами протиправної діяльності”.

Так, на Закарпатті викрито посадовця місцевого підрозділу Держслужби з надзвичайних ситуацій на закликах до порушення територіальної цілісності нашої держави. 

"Свої "публікації" він розміщував у соціальних мережах. Ініційована СБУ лінгвістична експертиза підтвердила факти незаконних дій", – повідомляє спецслужба.

Йому повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 110 ("Посягання на територіальну цілісність і недоторканність України") Кримінального кодексу України.

На Київщині мешканець Броварів використовував соцмережі для пропаганди агресивної війни. В Одеській області агітатор агітував за зміни меж державного кордону та захоплення влади в Україні. Свій контент, зазначає СБУ, він поширював через інтернет-ресурси, підконтрольні ватажкам незаконних збройних формувань так званих "Л/ДНР".

На Львівщині інтернет-агітатор напередодні святкування Дня хрещення Київської Русі-України поширював контент, який порушував рівноправність громадян та міг призвести до дестабілізації суспільно-політичної ситуації в регіоні.

На Вінниччині місцевий житель адміністрував декілька антиукраїнських спільнот в одній із соцмереж – закликав до насильницької зміни влади та порушення територіальної цілісності України.

Liked the article?
Help us be even more cool!