ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

СБУ викрила українського провайдера, який роздавав інтернет окупантам на Донеччині

24.02.2023, 13:13
Фото – СБУ
Фото – СБУ

Служба безпеки України викрила українського провайдера, який роздавав інтернет на тимчасово захопленій росіянами частині Донецької області. Про це повідомляється на сайті СБУ.

За даними слідства, до оборудки причетне підприємство у сфері телекомунікаційних послуг, яке працює в тимчасово захопленому Донецьку і тісно взаємодіє з місцевою окупаційною адміністрацією. Комерційна структура надає послуги інтернету і трансляції проросійських телеканалів на території регіону та регулярно сплачує “податки” до російського бюджету.

“Частину своїх прибутків комерсанти “виводили” на підконтрольну українській владі територію для подальшого переведення в іноземну валюту і нелегального вивезення за кордон. Для цього ділки зареєстрували в Києві однойменне фіктивне підприємство і відкрили понад 30 банківських рахунків, на які нелегально переводили гроші, отримані від бізнесу в Донецьку”, – йдеться в повідомленні.

Під час обшуків в офісах та місцях проживання учасників схеми в Києві та Івано-Франківській області правоохоронці виявили майже 5 млн готівки в гривневому еквіваленті. Ще 1,5 млн були приховані на рахунках п’яти українських банків.

За даними слідства, незаконну діяльність організували троє керівників донецького інтернет-провайдера. У 2014 році ділки переоформили підприємство за законодавством РФ і надали свої потужності для встановлення спецобладнання ФСБ, яке відстежує абонентів, а також почали транслювати антиукраїнський контент.

У результаті слідчо-оперативних дій співробітники СБУ затримали технічного директора компанії, який перебував на території Прикарпаття. Йому повідомили про підозру за ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України (сприяння діяльності терористичної організації). Розв'язується питання щодо обрання міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Також розв'язується питання щодо повідомлення про підозру та оголошення в розшук ще двох співзасновників комерційної структури, які переховуються в Донецьку та в одній з країн Євросоюзу.

Накладено арешт на все нерухоме майно зловмисників у різних регіонах України на понад 20 млн грн.

Liked the article?
Help us be even more cool!