ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

СБУ викрила в Києві "ботоферму", яка діяла в інтересах бойовиків та Росії

05.12.2019, 10:28
Фото – Укрінформ
Фото – Укрінформ

Служба безпеки України повідомляє про блокування в Києві діяльності групи осіб, які організовували масову реєстрацію та просування фейкових акаунтів в інтернеті. Про це повідомляється на сайті СБУ.

Згідно з повідомленням, зловмисники активно надавали послуги російській стороні та особам, причетним до діяльності так званої “ДНР”. Акаунти потім використовувалися замовниками для встановлення та підтримання легендованих контактів з українськими громадянами, проведення незаконних фінансових операцій, пересилання через операторів поштового зв’язку товарів, вилучених із законного обігу, зазначає спецслужба.

“Ботоферма” також використовувалась організаторами для масового поширення деструктивних публікацій у соцмережах і месенджерах, розсилання неправдивих повідомлень про “мінування”, а також інших дій, спрямованих на дестабілізацію суспільної ситуації в Україні”, – повідомляє СБУ.

Правоохоронці вилучили спеціальне технічне обладнання для створення та забезпечення діяльності “ботоферм”. Воно керувало масивом SIM-карт, віртуальними мобільними телефонами, розсиланням СМС-повідомлень тощо. В роботі комплексу використовувалися також SIM-картки іноземних мобільних операторів зв’язку, які в більшості країн можна придбати лише за наявності паспорта або за кураторства ФСБ РФ.

Liked the article?
Help us be even more cool!