ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

СБУ викрила псевдоблогерку, яка стверджувала, що Каховську ГЕС підірвали військові ЗСУ

19.06.2023, 16:51
Фото – СБУ
Фото – СБУ

Контррозвідники Служби безпеки України викрили в Запоріжжі "блогерку", яка заперечувала причетність російських військових до підриву Каховської ГЕС. Вона поширювала фейкову інформацію про те, що ГЕС підірвали саме військовослужбовці ЗСУ.

Про це повідомила пресслужба ГУ СБУ в Запорізькій області.

В СБУ зазначили, що жінка є прихильницею очільника Чечні Рамзана Кадирова.

"Жінка так захоплюється його "діяльністю", що в соцмережах реєструвалася під ніком на його честь. Так, в одній із соціальних мереж вона здійснювала поширення матеріалів, у яких міститься виправдовування збройної агресії російської федерації проти України, розпочатої у 2014 році, завзято обіляла повномасштабне вторгнення в Україну військ рф та категорично заперечувала військові злочини агресора", – зауважили в СБУ.

У своїх публікаціях та репостах вона схвалювала проведення "спецоперації" (так в РФ називають війну проти України. – Ред.) в Україні, підтримувала російських військових і бойовиків "Л/ДНР", дискредитувала українські органи влади і Збройні сили України.

Під час обшуків у жінки правоохоронці виявили комп’ютерну техніку та мобільний телефон з доказами злочинних дій.

Наразі розв'язується питання, щодо оголошення фігурантці підозри за ч. 2 ст. 436-2 Кримінального кодексу України (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф в Україні, глорифікація її учасників).

Як повідомляв ІМІ, у Рівному місцевий житель у забороненій соцмережі публікував антиукраїнські наративи із закликами відновлення СРСР.

Liked the article?
Help us be even more cool!