ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

СБУ викрила проросійських інтернет-агітаторів, які закликали до повалення влади в Україні

12.05.2020, 12:19
Фото – СБУ
Фото – СБУ

Служба безпеки України повідомляє про припинення діяльності групи інтернет-агітаторів, які за вказівкою російських кураторів поширювали в соцмережах публічні заклики до зміни державних кордонів і повалення влади. Про це повідомляється на сайті СБУ.

Згідно з повідомленням, двоє мешканців Хмельницького та Івано-Франківська адміністрували в соцмережах спільноти сепаратистського спрямування. Зловмисники діяли під прикриттям української SMM-структури.

“В інтернеті вони поширювали переважно деструктивний контент: фейки про карантинні обмеження через COVID-19, дискредитацію органів державної влади. Та головне – агітатори інспірували протести та просували ідеї федералізації України. Результати лінгвістичної експертизи цих матеріалів підтверджують: вони містять публічні заклики до зміни меж території та державного кордону України, насильницького повалення конституційного ладу”, – повідомляє СБУ.

Правоохоронці провели обшуки та вилучили комп’ютерне обладнання і мобільні пристрої. Слідчі дії відбувались у межах кримінального провадження за ч. 2 ст. 110 (зазіхання на територіальну цілісність і недоторканність України)  ККУ.

Вирішується питання про оголошення зловмисникам підозри.

Liked the article?
Help us be even more cool!