ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

СБУ викрила на Харківщині та Прикарпатті двох інтернет-агітаторів, один збирався втекти до РФ

Фото – СБУ
Фото – СБУ

СБУ затримала ще двох прокремлівських інтернет-агітаторів у Харкові та Івано-Франківську. Вони публічно виправдовували збройну агресію РФ проти України, героїзували російських окупантів та вихваляли колишній СРСР.

Про це повідомила пресслужба СБУ.

Обидва фігуранти створили анонімні акаунти в забороненій соцмережі "Одноклассники" й публікували там власні антиукраїнські дописи та репостили публікації або відео російських пропагандистів.

На Прикарпатті інтернет-агітатор популяризував бойовиків російської приватної військової компанії "Вагнер" і поширював фейкові "новини з фронту".

Також він намагався дискредитувати українських бійців, які воюють в Авдіївці.

За даними слідства, фігурантом є уродженець села Дубенки, колишній співробітник пенітенціарної служби.

Під час обшуків у нього знайшли мобільний телефон та комп’ютерну техніку, які він використовував для поширення ворожої пропаганди.

На підставі зібраних доказів слідчі СБУ повідомили йому про підозру за статтею "виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників".

У Харкові прихильник окупантів вихваляв загарбницьку політику Кремля, ностальгував за колишнім СРСР і сподівався на захоплення східного регіону України.

За матеріалами СБУ, він раніше отримав повідомлення про підозру, а після цього почав переховуватися від слідства і намагався втекти до Росії.

Втім, співробітники Служби безпеки розшукали та затримали його. Наразі розв'язується питання щодо додаткової кваліфікації його злочинних дій. Чоловік під вартою.

Liked the article?
Help us be even more cool!