ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

СБУ викрила на Чернігівщині організатора мережі антиукраїнських інтернет-агітаторів

08.02.2019, 11:56
Фото - ssu.gov.ua

Служба безпеки України повідомляє про викриття мешканця Чернігівщини, який проводив антиукраїнську агітацію в соцмережах за завданням спецслужб РФ. Про це повідомляється на сайті СБУ.

“Оперативники спецслужби встановили, що пропагандист за завданням російських кураторів підшукав спільників для поширення матеріалів у яких, зокрема, дискредитувалась українська держава та Збройні сили України, популяризувалась діяльність терористичних організацій “Л/ДНР” та містилися заклики до порушення територіальної цілісності нашої країни”, - повідомляє спецслужба.

Також, ідеться в повідомленні, співробітники СБУ задокументували, що від посередників, підконтрольних російським спецслужбам, агітатори отримували завдання поширювати фейкову інформацію для маніпулювання громадською думкою задля впливу на електоральні настрої під час проведення виборів Президента України. Антиукраїнські матеріали агітатори систематично розміщували і соцмережах та на персональних інтернет-сторінках, зазначає СБУ.

Під час проведення санкціонованого обшуку за місцем проживання організатора правоохоронці вилучили комп’ютерне обладнання, яке використовувалося для поширення антиукраїнських матеріалів.

У межах розпочатого кримінального провадження за ст. 109 Кримінального кодексу України під процесуальним керівництвом прокуратури тривають слідчі дії.

Вирішується питання щодо оголошення фігуранту кримінального провадження про підозру в скоєнні злочину.

Liked the article?
Help us be even more cool!