ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

СБУ викрила на антиукраїнській діяльності лідерів псевдорелігійної секти "АллатРа"

Фото – СБУ
Фото – СБУ

Служба безпеки разом з Національною поліцією викрили міжнародну злочинну організацію "АллатРа" та заблокували підривну діяльність понад 20 її осередків, які діяли на користь спецслужб РФ.

Про це повідомила пресслужба СБУ.

"Під виглядом "місіонерства" учасники релігійної секти виправдовували збройну агресію РФ та публічно просували кремлівську ідею про створення "Союзу слов’янських народів" під керівництвом Москви. Фігуранти організували чітку ієрархічну структуру та власні "представництва" в кожному обласному центрі. Ці осередки АллатРа масово закликали місцевих жителів приєднуватися до секти та розповсюджувати ідеї Кремля", – зазначили в українській спецслужбі.

Пропагандисти створили власний YouTube-канал, у якого пів мільйона користувачів. Також організатори АллатРа запустили мережу власних медіа та інтернет-ресурсів, Telegram-каналів та сторінок у соцмережі TikTok.

Як зазначають в СБУ, там вони публікували пропагандистські "дописи" та відео, просуваючи прокремлівські наративи через ідеї так званого "благотворчого суспільства".

"Серед іншого вони агітували за те, щоб російські окупанти здійснювали масовані ракетно-бомбові удари по цивільній інфраструктурі українських міст. У ході розслідування отримано беззаперечні докази вини керівництва та активних учасників АллатРа", – зазначають в СБУ.

За даними слідства, лідери угруповання незаконно виїхали за кордон ще навесні 2022 року за підробленими документами про зняття з військового обліку. Тепер же, перебуваючи в одній з європейських країн, вони дистанційно продовжували керувати злочинною організацією в Україні.

"Ініційована Службою безпеки експертиза підтвердила факти підривної діяльності АллатРа на користь країни-агресора. Крім того, встановлено, що за період свого існування проросійська секта створила власні "філії" на території РФ, Білорусі та ще декількох країн Європи, Центральної Азії та США.

Слідчі готують повідомлення про підозру за чотирма статтями керівництву та учасникам АллатРа: 

  • ч. 1, ч. 2 ст. 111 (державна зрада);
  • ст. 255 (створення, керівництво злочинною спільнотою або злочинною організацією, а також участь у ній);
  • ст. 436-1 (пропаганда комуністичного тоталітарного режиму);
  • ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників).

 

Liked the article?
Help us be even more cool!