ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

СБУ викрила міжрегіональну мережу інтернет-агітаторів, які закликали до захоплення влади

02.04.2021, 12:01
Фото – ssu.gov.ua
Фото – ssu.gov.ua

Кіберфахівці Служби безпеки України викрили міжрегіональну мережу інтернет-агітаторів на проведенні інформаційних операцій проти України за завданням іноземної сторони. Встановлено, що зловмисники в мережі Інтернет закликали до повалення конституційного ладу та порушення територіальної цілісності держави.

Про це пише УНН з посиланням на пресцентр СБУ.

Зазначається, що під час обшуків за місцем їхнього проживання в Чернігівській, Сумській областях, Запоріжжі та Одесі, правоохоронці виявили комп’ютерну техніку та мобільні пристрої із доказами протиправної діяльності в інтересах іноземної сторони на шкоду державній безпеці України.

Так, вказано, що житель Чернігова через інтернет поширював матеріали, у яких закликав до зміни меж державного кордону нашої країни. Крім того, як зазначається, він поширював свідомо неправдиву інформацію про Збройні сили України для дискредитації українських військових, а також популяризував бойовиків ОРДЛО.

Зловмисник, за даними СБУ, адміністрував декілька груп у соціальних мережах, використовуючи спеціально створені акаунти. Інформацію для своїх "публікацій" агітатор отримував з пропагандистських інтернет-видань РФ та сайтів незаконних збройних формувань, вели далі в спецслужбі.

У межах кримінального провадження за ст. 110 (зазіхання на територіальну цілісність і недоторканість України) ККУ тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин правопорушення.

Водночас, за даними СБУ, у Прилуках Чернігівської області місцевий житель у мережі інтернет закликав до захоплення державної влади. Ворожу агітацію він поширював на власній сторінці однієї з популярних соцмереж. Наразі йому повідомлено про підозру за ст. 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади) Кримінального кодексу України.

На Сумщині, як зазначається, припинили незаконну діяльність жителя Конотопа, який через одну із заборонених в Україні соцмереж поширював матеріали з публічними закликами до зміни меж держкордону України та насильницького повалення конституційного ладу. Йому повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 110 та ч. 2 ст. 109 Кримінального кодексу України.

Ще двом агітаторам із Запоріжжя і Одеси повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 110 Кримінального кодексу України.

За даними слідства, зловмисники на власних сторінках соцмереж поширювали заклики до порушення територіальної цілісності України, порушення громадського порядку, повалення конституційного ладу та зміни меж державного кордону.

Liked the article?
Help us be even more cool!