ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

СБУ викрила мережу інтернет-агітаторів, які закликали до захоплення влади

15.02.2021, 12:53
Фото – СБУ
Фото – СБУ

Служба безпеки України викрила координовану з РФ міжрегіональну мережу із шести інтернет-агітаторів, які в соцмережах закликали до повалення конституційного ладу, захоплення державної влади та фізичної розправи над правоохоронцями. Про це повідомляється на сайті СБУ.

Згідно з повідомленням, під час обшуків за місцями проживання фігурантів співробітники СБУ вилучили комп’ютерне обладнання і засоби зв’язку з доказами протиправної діяльності.

Двом фігурантам слідчі органів безпеки повідомили про підозри за ст. 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади) Кримінального кодексу України.

Так, мешканця Тернопільської області викрили на агітації в соцмережі до вчинення державного перевороту та порушення територіальної цілісності України. За даними слідства, він також закликав до фізичної розправи над посадовцями органів державної влади та правоохоронних структур.

На Сумщині мешканець Путивля поширював в інтернеті деструктивний контент щодо насильницької зміни конституційного ладу та захоплення державної влади. Встановлено, що матеріали для своєї діяльності він отримував через заборонені інтернет-ресурси.

Ще трьом агітаторам з Миколаєва та Волині повідомлено про підозру за ст. 110 ККУ (зазіхання на територіальну цілісність і недоторканність України).

За даними слідства, вони на власних сторінках заборонених соцмереж закликали до зміни меж державного кордону. Зокрема, двоє фігурантів з Волині скоординовано адміністрували інтернет-спільноти та використовували їх для деструктивного інформаційно-психологічного впливу. Матеріали кримінального провадження скеровано до суду.

У Дніпропетровській області мешканець Нікополя публічно закликав через інтернет до дій, спрямованих на порушення територіальної цілісності нашої держави. Вирішується питання щодо повідомлення агітатору про підозру за ч. 1 ст. 110 Кримінального кодексу України.

Liked the article?
Help us be even more cool!