ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

СБУ викрила киян, які на замовлення Росії поширювали фейки про COVID-19

01.04.2020, 14:05
Фото – СБУ
Фото – СБУ

Служба безпеки України повідомляє про припинення діяльності в Києві групи інтернет-агітаторів, які за фінансування з Росії поширювали в українському сегменті Facebook фейковий контент про COVID-19.

Про це повідомляється на сайті СБУ.

Згідно з повідомленням, двоє чоловіків виконували замовлення з Росії на публікацію неправдивої інформації про поширення коронавірусу. Їхньою метою було спричинення паніки, дискредитація дій влади та дестабілізація суспільно-політичної ситуації в Україні.

"Для популяризації фейків про COVID-19 вони активно використовували мережу бот-акаунтів, недостовірну інформацію цілеспрямовано брали із заборонених російських соцмереж. Завдання ставилися замовниками через закриту групу у вконтакті, де інтернет-агітатори звітували й про виконану роботу. Винагорода за протиправну діяльність надходила з гаманців електронних платіжних систем РФ із максимальною анонімізацією замовників", – повідомляє СБУ.

Як повідомляє спецслужба, мешканці Києва визнали свою провину та надали доступ до акаунтів у закритих спільнотах і сприяють виявленню осіб "кураторів".

Тривають невідкладні заходи для встановлення як безпосередніх замовників, так і інших можливих спільників інтернет-агітаторів.

Liked the article?
Help us be even more cool!