ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

СБУ викрила інтернет-агітаторів, що планували втрутитися у вибори Президента України

30.08.2018, 12:27
Фото - СБУ

На Дніпропетровщині СБУ викрила протягом серпня та заблокувала діяльність мережі інтернет-агітаторів, яких російські спецслужби залучили до заходів із підготовки до втручання у хід проведення майбутніх виборів Президента України. Про це повідомляється на сайті СБУ.

Згідно з повідомленням, російські спецслужби залучили до “співпраці” через комунікативні можливості інтернету мешканців міст Дніпро, Кривий Ріг та Нікополь, які є адміністраторами груп у соцмережах.

“Спецслужби РФ поставили завдання із підготовки “плацдарму” для проведення заздалегідь запланованих заходів із впливу на хід проведення майбутніх виборів Президента України через маніпулювання громадською думкою Інтернет-користувачів”, - повідомляє спецслужба.

Зокрема, повідомляє СБУ, серед завдань, що ставилися представниками країни-агресора за грошову винагороду, був пошук блогерів та активних дописувачів груп соцмереж, які за грошову винагороду мали публікувати надіслані з Росії політичні новини. Адміністратори також мали залучити “підставних” осіб для реєстрації інтернет-сайтів в українському сегменті доменних імен.

Крім того, за інформацією СБУ, мешканець Дніпра мав ще й самостійно відшукати та замовити послуги із просування інтернет-ресурсів та контенту в ІТ-компаніях, розташованих у південно-східних регіонах України. За задумом спецслужб Росії, такі дії мали приховати їхню причетність до поширення фейкових новин та популяризації окремих проросійських учасників виборчого процесу.

Також російські куратори планували заходи для загострення суспільно-політичної ситуації напередодні та під час проведення виборів Президента України.

“Для цього виконавці повинні були “перекручувати” новини для дискредитації органів державної влади і місцевого самоврядування та створити  в соціальних мережах групи нібито патріотичного направлення. На цих ресурсах була запланована публікація деструктивних матеріалів, у тому числі із закликами до насильницької зміни конституційного ладу України та порушення її територіальної цілісності”, – повідомляє спецслужба.

Слідчими СБУ розпочато кримінальне провадження про вчинення злочинів проти основ національної безпеки України, проводяться слідчі (розшукові) дії із збирання доказів, необхідних для притягнення винних до кримінальної відповідальності.

Liked the article?
Help us be even more cool!