ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

СБУ викрила інтернет-агітаторок, що поширювали сепаратистські матеріали

27.02.2020, 11:38
Фото – dyvys.info
Фото – dyvys.info

Служба безпеки України повідомляє про викриття в Донецькій та Сумській областях двох інтернет-агітаторок, які через соцмережі поширювали сепаратистський контент і підтримували ідею виходу південно-східних регіонів зі складу України.

Про це повідомляється на сайті СБУ.

За даними слідства, мешканка Маріуполя регулярно розміщувала на персональних сторінках однієї із заборонених соцмереж сепаратистський контент. У публікаціях, зокрема, містилися заклики до порушення конституційного ладу і територіальної цілісності України. Жінка популяризувала “Л/ДНР”, підтримувала ідею виходу південно-східних регіонів зі складу України.

Матеріали вона отримувала з російських пропагандистських інтернет-видань та сайтів бойовиків незаконних збройних формувань.

Жителька Конотопа на Сумщині агітувала в соцмережах за так звану “Новоросію”, а також підтримувала ідею створення фейкової “Сумської народної республіки”.

За місцями проживання зловмисниць правоохоронці вилучили речові докази, що підтверджують злочинну діяльність.

Мешканці Маріуполя повідомлено про підозру в скоєнні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 110 (зазіхання на територіальну цілісність і недоторканність) Кримінального кодексу України. Жителька Конотопа підозрюється за ч.2 ст.109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади) та ч. 2 ст. 110 ККУ.

Тривають слідчі дії для притягнення до відповідальності інших осіб, причетних до незаконної діяльності.

Liked the article?
Help us be even more cool!