ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

СБУ викрила двох людей, які поширювали антиукраїнські матеріали

11.01.2023, 17:30
Фото – СБУ
Фото – СБУ

Співробітники СБУ викрили двох жителів Сходу України, які поширювали через інтернет антиукраїнські матеріали, виправдовували загарбницьку політику кремля щодо України. 

Про це повідомила СБУ.

За даними слідства, 25-річний мешканець Сєвєродонецька під час запеклих боїв на Луганщині поширював на своїй сторінці в забороненій російській соцмережі матеріали, у яких вітав ворогів, закликав їх до продовження наступу на Україну.

"Оперативникам СБУ він пояснив свої дії страхом перед рашистами, які в цей час штурмували місто. Нібито таким чином він хотів убезпечити себе від репресій з їхнього боку", – зазначили в СБУ.

Інша інтернет-агітаторка переїхала до Дніпропетровщини з Бахмута.

"На новому місці жінка розгорнула антиукраїнську агітацію. Через персональну сторінку в російській соцмережі вона розганяла кремлівський пропагандистський контент. Публікувала пости на підтримку путінської політики із запереченням та виправдовуванням дій російських загарбників в Україні", – зазначають в СБУ.

За виявленими фактами правоохоронці повідомили агітаторам про підозру за ч. 2 ст. 436-2 Кримінального кодексу України (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників).

За вчинене їм загрожує до п'яти років ув’язнення з можливою конфіскацією майна.

Liked the article?
Help us be even more cool!