ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

СБУ викрила 11 проросійських інтернет-агітаторів

26.06.2023, 10:43
Фото – СБУ
Фото – СБУ

У п'яти областях Служба безпеки України викрила мережу з-поміж 11 проросійських інтернет-агітаторів, повідомила пресслужба СБУ.

У Києві контррозвідники СБУ викрили жителя столиці, який закликав до "союзу з Росією". Для цього він створив та особисто адміністрував декілька груп у фейсбуку, телеграмі й вайбері.

У Миколаєві правоохоронці повідомили про підозру клірику місцевого храму УПЦ МП. За даними слідства, він публічно закликав вірян релігійної громади підтримати російських окупантів у війні проти України.

На Дніпропетровщині одним з інтернет-агітаторів виявився співробітник об’єкта критичної інфраструктури Дніпра, іншим – працівник авіапідприємства з Кривого Рогу. У різних соцмережах вони вихваляли вище військово-політичне керівництво РФ і дискредитували українських військових.

У Кіровоградській області працівники СБУ знешкодили мережу інтернет-пропагандистів РФ з п'яти жителів регіону. Для поширення деструктивного контенту створили власну платформу в однокласниках. Там називали російську збройну агресію проти України "боротьбою з фашизмом" і агітували місцевих жителів вступати до лав окупаційних військ.

У Вінниці двоє місцевих жителів у забороненій соцмережі "Одноклассники" героїзували дії окупантів і пропонували встановлювати пам’ятники Кадирову.

 

Liked the article?
Help us be even more cool!