ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

СБУ видворила з України затриманого співробітника НТВ

05.10.2017, 10:49
Фото - "Детектор медіа"

Служба безпеки України 5 жовтня примусово повернула до РФ кореспондента пропагандистського російського телеканалу НТВ В’ячеслава Немишева через діяльність, яка шкодить національним інтересам України. Йому також заборонено в’їзд до України терміном на три роки. Про це повідомляється на сайті СБУ.

За інформацією спецслужби, працівники поліції 4 жовтня затримали за скоєння дрібного правопорушення у Києві російського громадянина.

“Під час встановлення його особи правоохоронці виявили акредитаційне посвідчення фейкового “Міністерства інформаційної політики ДНР”, так звану “военную акредитацию”, - зазначили в СБУ, додавши, що це стало підставою залучення співробітників спецслужби для перевірки затриманого.

Як встановила СБУ, “Немишев з весни 2016 до осені 2017 року “працював” на тимчасово окупованій терористами території України. Він підготував низку брехливих антиукраїнських матеріалів для ЗМІ на замовлення російських кураторів та в інтересах верхівки бойовиків для виправдання та популяризації їх протиправної діяльності в інформаційному просторі”.

Після проведення відповідних процесуальних дій сьогодні о четвертій ранку Немишева було примусово повернуто до РФ на пункті пропуску “Сеньківка”.

“Згідно з досягнутими домовленостями та для запобігання штучних звинувачень РФ в псевдоутисках російських журналістів СБ України поінформувала про цей факт представників міжнародних і вітчизняних громадських об’єднань, що працюють у сфері захисту свободи слова”, - зазначили в СБУ.

Про затримання поліцією у Києві кореспондента телепрограми “Центральне телебачення” В'ячеслава Немишева канал повідомив 4 жовтня.

За інформацією каналу, у Києві він виконував редакційне завдання.

Пізніше телеканал повідомив, що Немишев начебто записував на вулиці Києва стендап під час якого розрізав столовим ножем “Київський торт”. У цей момент його нібито блокував невідомий, який домігся від місцевої поліції затримання співробітника НТВ.

У вересні В’ячеслав Немишев побував на території “ДНР” і підготував до ефіру сюжет під назвою “Малолетние бомбисты: как украинские спецслужбы вербуют детей в Донбассе”, повідомляє “Детектор медіа”.

Фото - СБУ
Liked the article?
Help us be even more cool!