ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

СБУ видворила з України кореспонденток російських телеканалів

09.05.2018, 15:42
Фото - Прямий

Служба безпеки України 9 травня примусово повернула до Росії та Казахстану із забороною в’їзду в Україну терміном на три роки двох спеціальних кореспонденток російських телеканалів “Перший канал” та “Росія” Валентину Соловйову та Ольгу Юр'єву. Про це повідомляється на сайті СБУ.

Як зазначає СБУ, спецкореспондентки цих каналів командировані до Києва для підготовки тенденційних сюжетів про святкування в Україні “Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні”.

“Оперативники спецслужби задокументували, що, за задумом російських пропагандисток, відзняті Валентиною Соловйовою та Ольгою Юр’євою відеоматеріали планувалось використати для дискредитації України перед світовою спільнотою та поширення дезінформації серед населення”, - зазначає спецслужба.

Спецкореспондентки видворені “у рамках комплексу заходів із протидії втручанню країни-агресора у вітчизняний медіа-простір та локалізації загроз в інформаційній сфері, у зв’язку з тим, що діяльність російської пропагандистки шкодить національній безпеці України та її суверенітету, територіальній цілісності і конституційному ладу”.

СБУ нагадала, що згідно з указом Президента України №133 від 15 травня 2017 року до російських “Першого каналу” та “Росії” застосовані спеціальні обмежувальні заходи щодо діяльності на території нашої держави.

Liked the article?
Help us be even more cool!