ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

СБУ встановила хакерів ФСБ, які здійснили 5 тис кібератак в Україні

04.11.2021, 13:18
Фото – americanretrieval.com
Фото – americanretrieval.com

Служба безпеки України встановила хакерів ФСБ Росії, які здійснили понад 5 тис. кібератак на державні органи та об’єкти критичної інфраструктури України. 

Про це повідомляється на сайті СБУ.

Йдеться про хакерів всесвітньо відомого угруповання “Armagedon”, якими виявилися офіцери ФСБ в окупованому Криму. 

Повідомляється, що СБУ поіменно встановила зловмисників, перехопила їхні розмови, а також отримала “беззаперечні докази” їхньої причетності до атак. 

“І це при тому, що вони використовували власні вірусні програми ФСБ, а також засоби анонімізації та «прикриття» у мережі Інтернет”, - йдеться у повідомленні. 

Наразі п’ятьом учасникам хакерської групи оголошено про підозру за ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу України.

За наявною інформацією, хакерське угруповання “Armagedon” - це спеціальний проект ФСБ РФ, який прицільно “працював” по Україні. Його координує 18-й Центр ФСБ РФ (Центр інформаційної безпеки) з дислокацією в Москві.

З моменту російської агресії у 2014 році цей підрозділ ФСБ здійснив понад 5 тис. кібератак і намагався “заразити” понад півтори тисячі урядових комп’ютерних систем. Основними цілями зловмисників були:

  • контроль над об’єктами критичної інфраструктури (електростанції, системи тепло- та водопостачання);
  • викрадення та збір розвідувальних даних, у тому числі інформації з обмеженим доступом (сектор безпеки та оборони; державні установи);
  • проведення акцій інформаційно-психологічного впливу;
  • блокування інформаційних систем.

Наразі проводяться слідчі дії та експертні дослідження для притягнення співробітників ФСБ РФ до відповідальності за такими статтями Кримінального кодексу України: ст. 114 (шпигунство); ст.361 (несанкціоноване втручання в роботу електронно-обчислювальних машин); ст.361-1 (створення з метою використання, розповсюдження або збуту шкідливих програмних чи технічних засобів).

Liked the article?
Help us be even more cool!