ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

СБУ викликає на допит про квартиру Лещенка керівницю "Української правди"

06.12.2016, 11:41

Служба безпеки України спробувала вручити повістку на допит керівниці “Української правди” Олені Притулі як свідка у справі про квартиру народного депутата Сергія Лещенка, повідомляється на сайті видання.

Як повідомляє видання, до редакції 5 грудня прийшов представник СБУ та намагався передати виклик на допит. Проте вручити повісту не вдалося, оскільки Притули не було на робочому місці.

“Водночас Притула попросила передати співробітникам СБУ, що “готова прийти на допит лише після того, як СБУ проведе розслідування щодо бізнес-партнера та сірого кардинала БПП Ігоря Кононенка, а також надасть результати розслідування щодо прослуховування журналістів УП”, - пише видання.

Також видання звернулося до Генпрокуратури з проханням пояснити участь СБУ в цій справі, оскільки раніше не повідомлялося, що СБУ бере участь у розслідуванні щодо купівлі квартири Лещенком. Розслідування щодо кватири Лещенка за заявою депутата від НФ Павла Пинзеника веде Головне слідче управління ГПУ.

Як повідомляв ІМІ, 28 жовтня журналісти “Української правди” оприлюднили заяву, у якій вимагають від Президента Петра Порошенка і силовиків пояснити, для чого здійснювалося прослуховування працівників видання протягом року. Як зазначає видання, у розпорядження редакції потрапили звіти слідчих щодо розмов співробітників видання, починаючи з жовтня 2015 року.

За інформацією видання, збором інформації займалася СБУ на прохання Адміністрації Президента. “Також, за нашими даними, відповідні матеріали отримує голова МВС Арсен Аваков. І стосуються вони не лише журналістів – а й політиків”, – сказано у статті.

СБУ порушила справу за фактом прослуховування журналістів “Української правди”.

Liked the article?
Help us be even more cool!