ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

СБУ: Українцям масово надсилають листи про співпрацю за гроші зі спецслужбами РФ

Служба безпеки України попереджає про масштабне email-розсилання на електронні адреси українців з пропозицією співпраці з російськими спецслужбами за винагороду. Про це повідомляється на сайті СБУ. 

Листи надсилаються, зокрема, представникам органів державної влади та приватних компаній з великої кількості електронних скриньок, які перед тим були зламані російськими хакерами.

Розсилання має всі ознаки цілеспрямованої інформаційно-психологічної операції,  зазначає СБУ, додавши, що в такий спосіб РФ намагається дестабілізувати ситуацію всередині України.

російські спецслужби вербують українців

Фото – СБУ

Спецслужба вже заблокувала частину адрес, з яких здійснюється вказане розсилання, та закликає українців не реагувати на повідомлення такого типу. 

СБУ нагадала, за передання інформації про Збройні сили України, обʼєкти критичної інфраструктури та будь-який інший різновид співпраці з РФ передбачено кримінальну відповідальність. Також подібні злочини можуть класифікуватися як державна зрада.

Як повідомляв ІМІ, 22 січня МВС попередило про поширення фейку нібито від Державної служби з надзвичайних ситуацій про пошкодження російським ударом Хмельницької АЕС та потребу евакуації.

Liked the article?
Help us be even more cool!