ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

СБУ розпочала розслідувати трансляцію ЗМІ параду з окупованого Донецька (оновлено)

29.05.2018, 13:30
Фото - Прямий

Служба безпеки України 24 травня розпочала досудове розслідування щодо трансляції параду з окупованого Донецька під назвою “Парад Победы 2018 в ДНР”.

Про це на своєму Фейсбуці повідомила народний депутат, голова Комітету Верховної Ради з питань свободи слова та інформаційної політики Вікторія Сюмар.

Зокрема, Сюмар виклала копію відповіді СБУ на її депутатське звернення щодо трансляції на інтернет-ресурсі “Кореспондент” відео “Парад Победы 2018 в ДНР”.

“За результатами розгляду та проведеної перевірки, на підставі зібраних матеріалів Головним слідчим відділом Служби безпеки України 24.05.2018 розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні №22018000000000166 за ознаками злочину, передбаченого частиною 2 ст. 436-1 Кримінального кодексу України”, - йдеться у відповіді СБУ на депутатське звернення Вікторії Сюмар.

В СБУ Громадському підтвердили повідомлення депутатки. Крім того, як зазначили в СБУ, досудове розслідування розпочато щодо усіх українських ЗМІ, які транслювали парад бойовиків.

Як повідомляв ІМІ, 9 травня секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов звернувся до СБУ щодо розслідування та запровадження санкцій стосовно українських електронних ЗМІ, які вели пряму трансляцію “військового параду” з окупованого Донецька під заголовком “Трансляція з ДНР”.

Зокрема, 9 травня інтернет-видання “Кореспондент” транслювало онлайн “Паради перемоги” на окупованих Росією українських територіях.

Світлина від Вікторії Сюмар.

Фото - Фейсбук Вікторії Сюмар

Довідково: стаття 436-1 - Виготовлення, поширення комуністичної, нацистської символіки та пропаганда комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів:

  1. Виготовлення, поширення, а також публічне використання символіки комуністичного, націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів, у тому числі у вигляді сувенірної продукції, публічне виконання гімнів СРСР, УРСР (УСРР), інших союзних та автономних радянських республік або їх фрагментів на всій території України, крім випадків, передбачених частинами другою і третьою статті 4 Закону України "Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їх символіки", - карається обмеженням волі на строк до п’яти років або позбавленням волі на той самий строк, з конфіскацією майна або без такої.
  1. Ті самі дії, вчинені особою, яка є представником влади, або вчинені повторно, або організованою групою, або з використанням засобів масової інформації, - караються позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років з конфіскацією майна або без такої.
Liked the article?
Help us be even more cool!