ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

СБУ розпочала інформкампанію з боротьби із сепаратизмом, вербуванням та дезінформацією РФ

21.09.2021, 12:08
Фото: СБУ
Фото: СБУ

Служба безпеки України в партнерстві з Центром стратегічних комунікацій “СтратКом Україна”, розпочала інформаційну кампанію “Маєш інформацію про небезпеку – телефонуй до СБУ”.

Про це повідомляється на сайті СБУ.

Головна мета кампанії – боротьба із сепаратизмом, вербуванням громадян України з боку іноземних спецслужб, а також протидія поширенню фейків, дезінформації та пропаганди РФ.

Кампанія триватиме три місяці й проходитиме в тих областях України, які, окрім зони проведення ООС, становлять підвищений інтерес для іноземних спецслужб. Це Сумська, Чернігівська, Харківська, Дніпропетровська, Одеська, Миколаївська, Запорізька та Херсонська області.

Громадян закликають телефонувати на гарячу лінію СБУ 0-800-501-482 у випадках, коли є дані про можливу загрозу нацбезпеці України.

СБУ запевняє, що отримана через телефон довіри інформація є конфіденційною і буде ретельно перевірена.

"Наша мета – блокувати ворожу пропаганду та діяльність російських агентів із розпалювання міжнаціональної ворожнечі, створення штучних конфліктів і вербування місцевих громадян", – заявив речник СБУ Артем Дехтяренко.

Інформаційна кампанія з протидії виявам гібридної агресії з боку РФ є першим спільним проєктом Центру стратегічних комунікацій та Служби безпеки України. Центр із 2015 року підтримує українські оборонні та безпекові державні органи в реформуванні комунікаційних практик та розбудові їхнього потенціалу в стратегічних комунікаціях. 

Проєкт фінансується урядом США в межах співробітництва з СБУ. За його реалізацію відповідатиме Центр стратегічних комунікацій “СтратКом Україна”, з яким СБУ підписала меморандум про співпрацю та порозуміння.

Liked the article?
Help us be even more cool!