ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

СБУ проводить обшуки в офісах "Яндекс Україна"

29.05.2017, 13:33

Служба безпеки України проводить обшуки в київському та одеському офісах компанії “Яндекс Україна” за статтею “Державна зрада”. Про це повідомляє “Економічна правда” з посиланням на Marketingchallenge та речницю СБУ України Олену Гітлянську, яка підтвердила цю інформацію.

За словами Гітлянської, обшук проводиться на підставі статті 111 Кримінального кодексу України (Державна зрада).

Вплив статті поширюється на загрозу інформаційній безпеці країни. Винним за цією статтею загрожує позбавлення волі строком на 12-15 років з конфіскацією майна.

“У наших офісах в Києві та Одесі зараз знаходяться представники Служби безпеки України. Інформацією про причини сьогоднішніх дій СБУ ми поки не володіємо”, - повідомили в прес-службі компанії Яндекс.

“До наших офісів вже виїхали адвокати. У рамках правових процедур ми готові надати органам необхідну інформацію”, - додали в прес-службі.

Як повідомляв ІМІ, 15 травня Президент України Петро Порошенко своїм указом ввів у дію рішення РНБО “Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)”, які передбачають блокування доступу до російських соцмереж “ВКонтакте” і “Однокласники”, а також до сервісів “Яндекса” і Mail.ru.

17 травня набув чинності указ Президента України Петра Порошенка про введення санкцій відносно низки російських юридичних осіб, зокрема “Яндекса”, Mail.ru, “ВКонтакте” та “Однокласників”. Документ опубліковано в “Урядовому кур’єрі”.

СБУ разом з іншими правоохоронними органами розробляє зміни до законодавства України щодо механізму блокування російських соцмереж і сервісів та звертає увагу суб’єктів господарчої діяльності на безумовне виконання указу Президента України, яким у дію були введені санкції.

Liked the article?
Help us be even more cool!