ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

СБУ повідомила про викриття в Києві блогера-сепаратиста

01.07.2020, 13:30
Фото – Instant CMS
Фото – Instant CMS

У Києві Служба безпеки України викрила проросійського блогера, який підбурював громадян до насильницького захоплення державної влади та повалення конституційного ладу в країні. Про це повідомляється на офіційній фейсбук-сторінці ГУ СБУ в Києві та області.

За даними досудового слідства, пропагандист систематично поширював в інтернеті деструктивні матеріали. 

“На персональних сторінках у соцмережах він провокував розпалювання міжнаціональної ворожнечі, закликав до порушення громадського порядку та масових заворушень. Частину з цих статей він отримував із російських пропагандистських ресурсів”, – йдеться в повідомленні.

Як зазначає СБУ, експертиза засвідчила, що поширені блогером публікації містять публічні заклики до насильницького захоплення державної влади, зміни меж території та державного кордону України, а також розпалювання національної ненависті та ворожнечі.

Правоохоронці провели три обшуки за місцями проживання фігуранта провадження та його рідних. Під час слідчих дій вилучено мобільні телефони, комп’ютерну техніку, банківські картки “Яндекс-деньги” та накопичувачі інформації з антиукраїнськими матеріалами.

Чоловіку оголосили про підозру за ч. 2 ст. 109 Кримінального кодексу України (“Дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади”). Матеріали кримінального провадження вже скеровано до суду.

Liked the article?
Help us be even more cool!