ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

СБУ повідомила про викриття на Дніпропетровщині "тролеферми"

06.10.2020, 17:00
Фото – СБУ
Фото – СБУ

Служба безпеки України викрила на Дніпропетровщині регіональний осередок всеукраїнської мережі “тролів”, що поширювали через соцмережі матеріали, які могли вплинути на виборчий процес, та закликали до порушення територіальної цілісності нашої держави.

Про це повідомляється на сайті СБУ.

Зокрема, мешканці Дніпра, Кривого Рогу та Павлограда були адміністраторами груп у соціальних мережах і поширювали в інтернеті антиукраїнські матеріали.

“Зловмисники активно вели листування з мешканцями Росії і так званого ОРДЛО, які ставили перед ними завдання з поширення фейкових матеріалів щодо майбутніх виборів в Україні та кандидатів до органів місцевого самоврядування. Вони також планували ескалацію соціальної напруженості в регіоні та провокацію масових порушень громадського порядку”, – йдеться в повідомленні.

Кіберфахівці СБУ вже встановили особу одного з координаторів, який є уродженцем Дніпропетровської області та приєднався до “ДНР” у травні 2014 року.

Наразі слідчі СБУ продовжують досудове розслідування за кримінальними провадженнями, розпочатими за ст. 110 (“Посягання на територіальну цілісність та недоторканність України”) ККУ. 

Інтернет-агітаторам загрожує позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років.

Liked the article?
Help us be even more cool!