ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

СБУ повідомила про викриття інтернет-агітаторів, які намагалися загострити ситуацію в Україні

07.08.2020, 11:08
Фото - СБУ
Фото - СБУ

Служба безпеки України повідомляє про викриття у Сумах інтернет-провокатора, який агітував до порушення територіальної цілісності України через соціальні мережі. Про це повідомляється на сайті СБУ.

Ним виявився колишній український військовий, який після відставки розміщував деструктивні матеріали на персональних сторінках із майже тисячною аудиторією підписників у російській соцмережі. Зокрема, він публічно закликав учасників незаконних збройних формувань до ведення активних бойових дій та порушення режиму тиші на лінії розмежування.

За результатами обшуків за місцем проживання чоловіка правоохоронці вилучили комп’ютер та мобільні телефони “із доказами протиправної діяльності”. Його дії кваліфіковано за ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) Кримінального кодексу України.

Крім того, про підозру у сприянні терористичній організації оголошено сепаратистському інтернет-агітатору з Кіровоградщини. Мешканець Олександрійського району адміністрував спільноти у соцмережах для збору фінансової допомоги бойовикам.

Liked the article?
Help us be even more cool!