ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

СБУ повідомила про підозру у впровадженні стандартів освіти РФ “ректору” псевдовишу з Луганщини

Слідчі Служби безпеки України повідомили про підозру псевдоректору псевдовишу “Луганський державний аграрний університет”, повідомила пресслужба Луганської обласної державної адміністрації.

Чоловіка підозрюють у впровадженні стандартів освіти держави-агресора у закладах освіти (ч. 3 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, житель Луганська почав підтримувати окупаційну владу та співпрацювати з ворогом після захоплення окремих територій регіону. Працював першим проректором з навчальної роботи Луганського аграрного університету.

У 2015 році на базі цього вишу розпочав свою діяльність незаконно створений “державний навчальний заклад ЛНР “Луганський державний аграрний університет”.

Узимку 2020 року фігурант став “т.в.о. ректора” вказаного псевдовишу.

“Своїми наказами він декілька разів перейменовував ввірений окупантами йому навчальний заклад. З того часу й дотепер ‒ це “федеральний державний бюджетний освітній заклад вищої освіти “Луганський державний аграрний університет імені К. Є. Ворошилова””, – зазначили в прокуратурі.

Після повномасштабного вторгнення РФ підозрюваний очолив цей заклад.

У прокуратурі зазначили, що псевдоректор підтримує окупаційну владу, організовує роботу вишу за законодавством РФ та впроваджує стандарти освіти держави-агресора.

Наразі вирішується питання щодо оголошення його у розшук та обрання запобіжного заходу.

Як повідомляв ІМІ, Служба безпеки повідомила про підозру в пособництві у веденні агресивної війни очільнику чеченського університету спецпідрозділу ім. Путіна Байбетару Вайханову.

Liked the article?
Help us be even more cool!