ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

СБУ повідомила про підозру в пропаганді війни співаку Джанго

Олексій Піддубний. Фото – російський пропагандистський сайт Аргументы и факты

Служба безпеки України повідомила про підозру прокремлівському музиканту Олексію Піддубному (Джанго), який публічно виправдовує російську збройну агресію проти України. 

Про це повідомила пресслужба Управління СБУ у Вінницькій області.

За даними слідства, співак через свою медійну впізнаваність регулярно виступає на кремлівських телеканалах, бере активну участь у пропагандистських акціях, присвячених проведенню незаконних референдумів на тимчасово окупованих РФ територіях України. 

“Під час ефірів закликає до захоплення України та підтримки російських окупаційних військ… Також пропагандист масово поширює фейки про події на фронті та агітує до агресивної війни РФ проти України через власний телеграм-канал”, – зазначає спецслужба.

Крім того, під час виборчої кампанії 2024 року співак був довіреною особою правителя РФ Володимира Путіна, агітував за нього в Росії і на окупованих територіях України.

Піддубному повідомили про підозру за трьома статтями Кримінального кодексу України:

  • ч. 2 ст. 110 (розповсюдження матеріалів із закликами до зміни меж території з порушенням порядку, встановленого Конституцією України);
  • ч. 6 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність у формі ведення інформаційної діяльності в співпраці з державою-агресором та її окупаційною адміністрацією);
  • ст. 436 (пропаганда війни).

В СБУ наголосили, що підозрюваний має тісні стосунки з терористичними угрупованнями “Л/ДНР”, хизується отриманими нагородами від ватажка “ДНР” Дениса Пушиліна.

Офіс генерального прокурора повідомив, що музикант із 2014 року відкрито підтримує політику окупації та анексії Російською Федерацією території України. Джанго є уродженцем України, має російське громадянство.

Liked the article?
Help us be even more cool!