ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

СБУ повідомила про підозру в колабораціонізмі очільнику "воєнно-історичного клубу" з Луганщини

Служба безпеки України повідомила про підозру в колабораціонізмі очільнику “воєнно-історичного клубу ім. 279 стрілецької Лисичанської дивізії” (Луганська область).

Про це повідомила пресслужба Головного управління СБУ в Луганській та Донецькій областях.

За даними слідства, під вивіскою “реконструкції” подій “великої вітчизняної війни” та пошукової діяльності фігурант пропагує російсько-імперську версію історичних подій, радянську символіку, виправдовує та вихваляє окупантів. На своєму власному YouTube-каналі він “ретранслює російське “победобєсіє” та нав’язує хибні паралелі між перемогою у другій світовій війні й сьогоднішньою агресією рф проти України”.  

Дмитро Думчий
Підозрюваний пропагандист. Фото СБУ

За даними СБУ, серед масових акцій, проведених за участю підозрюваного, – заходи на честь “воїнів-афганців”, дві урочисті церемонії з перепоховання останків загиблих “красногвардійців” та ін. Разом із представниками окупаційних військ він виступав із промовами, героїзуючи росіян. 

Підозру йому повідомили за статтею “Колабораційна діяльність” (ч. 6 ст. 111-1 КК України), а саме – інформаційна співпраця з окупантами.

Відповідно до російського реєстру суб'єктів малого та середнього підприємництва цей “воєнно-історичний клуб” очолює Думчий Дмитро Вадимович. А, за даними Руху “Чесно”,  Думчий Дмитро Вадимович був помічником депутата Верховної Ради 8 скликання Сергія Дунаєва на громадських засадах.

Сергій Дунаєв був міським головою Лисичанська з 2009 до 2012 року. Тож можна припустити, що йдеться про одну й ту саму людину. Опосередковано на підтвердження цієї версії може свідчити й той факт, що в анотації до відео про цей клуб згадується Сергій Дунаєв.

Liked the article?
Help us be even more cool!