ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

СБУ повідомила про підозру в держзраді херсонському блогеру

19.07.2022, 18:00
Фото – nikcenter.org
Фото – nikcenter.org

Служба безпеки України повідомила про підозру в держзраді мешканцю тимчасово окупованого Херсона, який пропагував "руський мир" та дискредитував Збройні Сили України

Про це повідомляють Управління СБУ в Херсонській області та Херсонська обласна прокуратура.

За даними слідства, підозрюваний з початку повномасштабного вторгнення збройних сил рф на територію України добровільно погодився на співпрацю з ворогом. Зараз він відкрито підтримує злочини російських військових та агресію рф проти України. Допомагає ворогу в проведенні підривної діяльності проти України.

“Він веде активну пропагандистську діяльність проти суверенітету, незалежності та цілісності України шляхом надання допомоги в підготовці інформаційних матеріалів щодо легітимності дій представників окупаційної влади рф на території Херсонської області та дискредитації Збройних Сил України”, – йдеться в повідомленні.

Свої матеріали зрадник поширює через власний YouTube-канал. Як зазначають правоохоронці, його матеріали відповідають тематиці спеціальних інформаційних операцій спецслужб рф та спрямовані на популяризацію ідеї приєднання Херсонської області до складу рф.

Йому заочно повідомлено про підозру в державній зраді в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк 15 років або довічне позбавлення волі з конфіскацію майна.

За даними видання “Мост”, ідеться про місцевого блогера Сергія Мороза, який у травні став прессекретарем створеної російськими окупантами фейкової “військово-цивільної адміністрації” Херсонської області. До цього призначення він працював вантажником у місцевій компанії, що обслуговувала автомобілі та торгувала запчастинами.

Liked the article?
Help us be even more cool!