ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

СБУ повідомила про підозру трьом "освітянам", які впроваджують стандарти РФ на Луганщині

25.04.2023, 12:19
Фото – скриншот з відео Крим.Реалії
Фото – скриншот з відео Крим.Реалії

СБУ повідомила про підозру в колабораційній діяльності трьом українським освітянам, які пішли на співпрацю з окупантами, нищать українську систему освіти та впроваджують російські стандарти навчання й виховання, повідомила пресслужба СБУ

Серед них – колишній директор Біловодського аграрного коледжу, який окупанти перетворили на "казачий" навчальний заклад і перейменували на честь ватажка "казачого" бандформування.

Нині це "государственное образовательное учреждение среднего профессионального образования ЛНР "Беловодский казачий кадетский технический колледж имени павла леонидовича дрёмова", де з українських підлітків роблять "донских казаков".

У захоплених містах Луганської області створено вже кілька подібних навчальних закладів, зазначають в СБУ. Окупанти намагаються поширити систему "казачої освіти", яка існує в РФ, на тимчасово окуповані території України.

Процесом "заказачування" українських дітей опікується депутат Держдуми РФ Віктор Водолацький. 

Під керівництвом директора у Біловодському коледжі впроваджується мілітарне "казачье воспитание", ведеться антиукраїнська пропаганда, "кадетам" намагаються прищепити "российский патриотизм". Викладають там російською, за стандартами й навчальною літературою РФ. У 2022 році коледж видав випускникам документи про освіту зразка угруповання "ЛНР".

Також СБУ повідомила про підозру начальниці "управления образования администрации города Антрацита и Антрацитовского района ЛНР".

За даними слідства, посадовиця впроваджує російські стандарти в навчальному процесі, організує перепідготовку вчителів "освітніми спеціалістами рф" та забезпечення шкіл російськими підручниками.

Ще одна підозрювана – колишня завучка однієї зі шкіл Сєвєроднецька, яку окупанти призначили директоркою. Вона, зокрема, розробляє навчальні програми за стандартами РФ та готує проведення в школі російського "ЕГЭ" (єдиного державного іспиту, який централізовано проводиться в РФ).

Обидві освітянки охоче діляться своїми надбаннями з російськими пропагандистськими медіа, наголосили в пресслужбі СБУ.

Liked the article?
Help us be even more cool!