ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

СБУ повідомила про підозру трьом колаборантам з Луганщини, серед них – колишній журналіст

28.02.2023, 16:09
Фото – СБУ
Фото – СБУ

СБУ повідомила про підозру колаборантам, які дотичні до культурної, інформаційної та соціальної політик в окупаційних адміністраціях на Луганщині.

Про це повідомила пресслужба ГУ СБУ в Луганській та Донецькій областях.

Серед них колишній журналіст, житель Біловодська, один із засновників місцевої газети.

31-річний чоловік одразу перейшов на бік окупантів і вже в червні 2022 року отримав від рашистів посаду "начальника відділу внутрішньої та інформаційної роботи адміністрації Біловодського району лнр".

Чоловік бере участь у пропагандистських акціях окупантів. Під час кампанії підготовки до псевдореферендуму він записував для окупантів відеоролики із закликами до участі в голосуванні та приєднання Луганської області до РФ.

За даними ІМІ, підозрюваного звуть Олексій Чумак. Він співзасновник газети "Вісті Біловодщини".

Також серед підозрюваних 36-річна жителька Лисичанська. Вона очолила в окупаційній адміністрації міста "відділ культури" й наразі виконує адміністративно-розпорядчі функції в незаконно створеному "органі влади", а й також займається пропагандою політики окупаційного режиму.

"Мешканка Старобільська невдовзі після окупації міста добровільно працевлаштувалася в так зв. "адміністрації Старобільського району ЛНР". В обмін на лояльність 55-річна жінка отримала від окупантів посаду "начальника управління праці і соціального захисту адміністрації Старобільського району ЛНР", – зазначили в СБУ.

Слідчі СБУ повідомили всім трьом про підозру в колабораційній діяльності за ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України.

Їм загрожує до 10 років позбавлення волі із забороною обіймати певні посади чи вести певну діяльність та з конфіскацією майна.

Як повідомляв ІМІ, правоохоронці повідомили про підозру жительці Лисичанська, яка пропагувала "русский мир".

Liked the article?
Help us be even more cool!