ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

СБУ повідомила про підозру пропагандисту "Аналітичної служби Донбасу"

06.04.2023, 15:52

Слідчі Головного управління Служби безпеки України в Донецькій та Луганській областях повідомили про підозру пропагандисту "Аналітичної служби Донбасу". Про це повідомляє 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях – м. Сєвєродонецьк. 

Так зване ЗМІ є одним з рупорів терористичної "днр", а сам "воєнкор" створює фейкові інфоприводи та активно поширює антиукраїнську пропаганду.

Служба встановила, що зловмисник добровільно супроводжує бойовиків під час бойових дій проти українських захисників. Зрадник здійснює добір тем для проросійських новинних сюжетів, організовує знімання для свого інформаційного агентства та російських ЗМІ, в яких возвеличує кремлівського диктатора й дискредитує Україну та ЗСУ.

Крім того, він особисто дає інтерв’ю для друкованих видань рф, у яких викладає неправдиву інформацію щодо обстрілів окупованих територій Донеччини, проведення фейкового плебісциту 2022 року, намагається легітимізувати окупаційну адміністрацію та виправдати російську агресію.

Пропагандистські "зусилля" мали маніпулювати свідомістю мешканців окупованої Донеччини в інтересах рф для підтримки дій окупаційних військ.

Дії пропагандиста кваліфіковано слідчими СБУ за ч. 6 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України. Невдовзі зловмисника буде оголошено в розшук.

Відповідно до санкції статті йому загрожує позбавлення волі на строк від 10 до 12 років із забороною від 10 до 15 років обіймати певні посади чи вести певну діяльність та з можливою конфіскацією майна.

Досудове розслідування здійснюють слідчі ГУ СБ України в Донецькій та Луганській областях за процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури.

Liked the article?
Help us be even more cool!