ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

СБУ повідомила про нову підозру пропагандисту газети "Попаснянський вісник"

Служба безпеки України повідомила про нову підозру колишньому кореспонденту газети “Попаснянський вісник” (Луганська область), який виправдовує війну РФ проти України.

Про це повідомляють 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях та Луганська обласна прокуратура.

Цього разу йому інкриміновано колабораційну діяльність, виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України, глорифікацію її учасників (ч. 6 ст. 111-1, ч. 1 ст. 436-2 КК України).

За даними слідства, після початку повномасштабного російського вторгнення мешканець Попасної залишився в тимчасово окупованому місті та добровільно пішов на співпрацю з ворогом.

Колишній кореспондент газети “Попаснянський вісник”, який виправдовує війну РФ проти України. Фото – СБУ

У травні 2022 року окупанти призначили його так званим “головним редактором” газети “Попаснянський вісник”, назву якої вороги залишили, а також ввели видання до складу “державного унітарного підприємства ЛНР “Луганьмедіа”. Це “підприємство”, зазначає слідство, окупанти створили для проведення централізованої інформаційно-пропагандистської діяльності на тимчасово окупованій Луганщині. 

Наприкінці липня 2022 року під редакцією фігуранта вийшов перший номер пропагандистського видання. В газеті були розміщені публікації на підтримку дій РФ та антиукраїнські фейки.

Зараз чоловік перебуває на тимчасово окупованій території. Вживаються заходи для його притягнення до відповідальності.

Пропагандисту загрожує до 12 років ув’язнення з конфіскацією майна. 

Також розв'язується питання щодо оголошення його в розшук та обрання запобіжного заходу.

Нагадаємо, у серпні 2023 року СБУ повідомила фігуранту про підозру у веденні інформаційної діяльності в співпраці з державою-агресором та її окупаційною адміністрацією, спрямованої на їхню підтримку (ч. 6 ст. 111-1 КК України).

Йдеться про Володимира Зарубу – працював кореспондентом місцевої газети.

Liked the article?
Help us be even more cool!