ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

СБУ повідомила про підозру очільниці окупаційного "департаменту освіти" Макіївки

Служба безпеки України повідомила про підозру у колабораціонізмі (ч. 5 ст. 111-1) “чиновниці-освітянці” окупаційної адміністрації Макіївки (Донецька область), йдеться на Facebook-сторінці української спецслужби.

“Ворожа поплічниця активно здійснює синхронізацію навчального процесу окупованих територій Донеччини з програмами та законодавством загарбників”, – зауважили в СБУ.

Підозрювана – керівниця “департаменту освіти адміністрації міського округу Макіївки”. Незаконну установу вона очолює з вересня 2022 року та намагається примусово наблизити освітню сферу регіону до російських стандартів. 

Фото - колаж СБУ

Зокрема, за її дорученнями у навчальних закладах ведеться пропаганда російської агресії проти України, виправдовуються злочини російських загарбників, у класах розвішується державна символіка РФ. 

Для ефективнішого впровадження московських освітніх програм українських вчителів було відправлено на “перекваліфікацію” до Росії. Для дітей організовано відпочинок у виховних таборах на території РФ, де також здійснюється пропагандистська діяльність.  

Як повідомляв ІМІ, Служба безпеки України повідомила про підозру в інформаційній співпраці з окупантами (ч. 6 ст. 111-1 ККУ) кореспондентці незаконно створеного окупантами телеканалу “Маріуполь 24”.

Liked the article?
Help us be even more cool!