ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

СБУ повідомила про підозру митрополиту УПЦ МП: пропагував приєднання Луганщини до РФ

Фото - church.ua
Фото - church.ua

Служба безпеки зібрала повідомила про заочну підозру у пособництві державі-агресору підсанкційному митрополиту Луганської єпархії УПЦ МП Василю Поворознюку, який співпрацює з російськими окупантами.

Про це повідомила пресслужба СБУ.

За даними слідства, у вересні 2022 року клірик прибув до Кремля для участі у церемонії так званого "приєднання" тимчасово окупованих регіонів України до складу РФ.

"Там він підтримав агресивну війну Росії проти нашої держави та захоплення частини української території, у тому числі Луганщини", - наголосила в СБУ.

У травні того ж року Поворознюк був на засіданні "круглого столу", який проводили у Луганську під керівництвом ватажка угруповання "ЛНР" Леоніда Пасічника.

"Тоді під камери російських телеканалів Поворознюк спільно з радником Кадирова виступив за прийняття так званої "резолюції", де поширювали фейки про українських воїнів та ситуацію на фронті", - відзначили в українській спецслужбі.

Крім того, у численних інтерв’ю для російських пропагандистів Поворознюк героїзував російських окупантів та закликав до продовження війни проти України.

Оскільки клірик переховується від правосуддя на тимчасово окупованій території Луганщини, СБУ вживає заходів для притягнення його до відповідальності.

Liked the article?
Help us be even more cool!