ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

СБУ повідомила про підозру лідеру осередку партії "Новые люди": піарив політсилу РФ на окупованій Луганщині

СБУ повідомила про підозру лідеру осередку партії "Новые люди" Віталію Невеселому. Він піарив російську політсилу на окупованій території Луганщини.

Про це повідомила пресслужба ГУ СБУ в Луганській та Донецькій областях.

Невеселий – боксер у минулому, учасник проросійського руху "Патріоти за життя", а нині частий гість російських пропагандистських телепрограм, який схвалює збройну агресію РФ проти України та воєнні злочини окупантів.

У травні 2023 року він очолив "регіональний офіс" прокремлівської партії "Новые люди" й узяв участь у псевдовиборах, які окупанти провели на тимчасово захопленій території.

"Новые люди" є в запровадженому СБУ переліку партій та громадських об’єднань, які підтримують війну проти України. Її діяльність у нашій країні заборонено.

"У співпраці з ворогом Невеселий проводить акції політичного характеру на підтримку окупаційного режиму. Будучи представником російської політсили, він чинить безпосередній вплив на інформаційну повістку в окупованому Сєвєродонецьку, особисто бере участь у масових заходах, святкуваннях, піар-акціях російських політиків, які приїжджають до окупованого Сєвєродонецька", – наголошують в СБУ.

Слідчі СБУ повідомили йому про підозру в організації заходів політичного характеру, інформаційній діяльності в співпраці з державою-агресором та її окупаційною адміністрацією. Невеселому загрожує до 12 років позбавлення волі.

Liked the article?
Help us be even more cool!